P-Secure logo

Tillid til dansk forskning er afgørende

Tilliden til dansk forskning er afgørende for at tiltrække attraktive samarbejdspartnere og investorer.
Inside an empty cafe with tables and chairs
15.6.2023

Tilliden til dansk forskning spiller en afgørende rolle i vores jagt på at tiltrække både topklasse samarbejdspartnere og investorer. I en verden, hvor konkurrence og innovation er nøglen til fremgang, står vi over for en vigtig opgave: at beskytte vores vitale forskning mod risici, herunder forsøg på tyveri af intellektuel ejendom fra statslige aktører eller konkurrerende udenlandske virksomheder.

På årets folkemøde delte CEO Lars Andreasen sine perspektiver om, hvordan vi kan tackle denne udfordring. Det er essentielt, at vi investerer i vores fælles sikkerhed og iværksætter beskyttelsesforanstaltninger nu. Men det er vigtigt, at disse tiltag bygger på velinformerede beslutninger. Hvis vi anvender vores ressourcer uhensigtsmæssigt, risikerer vi ikke blot at spilde dem, men også at skade den forskning, vi stræber efter at beskytte.

Lars oplevede en bemærkelsesværdig stigning i sikkerhedsbevidstheden inden for forskningssektoren, industrien og i de forskellige brancheorganisationer. Denne udvikling er ikke alene lovende; den er nødvendig. Vi lever i en tid, hvor sikkerheden i forskningsmiljøer er mere afgørende end nogensinde. Ved at styrke vores forsvarsstrategier og ved at fremme en kultur af sikkerhed og åbenhed, kan Danmark fortsætte med at være en førende nation inden for forskning og innovation.

Dette blogindlæg er kun begyndelsen på en vigtig dialog om, hvordan vi bedst beskytter og fremmer dansk forskning. Vi ser frem til at fortsætte samtalen og arbejde sammen for at sikre vores fælles fremtid.

Seneste opdateringer