P-Secure logo

Nyt EU-krav om baggrundstjek af medarbejdere

I 2024 træder EU-direktivet CER i kraft. Direktivet stiller skærpede krav til sikkerhedsstyring af medarbejdere. Bliv klogere på CER-direktivet herunder.

Inside an empty cafe with tables and chairs
21.12.2023

Hvis din virksomhed udfører arbejde hos f.eks. et varmeværk eller et sygehus, vil du i 2024 blive pålagt at gennemføre baggrundstjek af de medarbejdere, der har adgang til virksomhedens systemer, lokaler og oplysninger.  

I 2024 træder EU-direktivet kaldet Critical Entities Resilience (direktiv om kritiske enheders modstandsdygtighed) (CER) i kraft. Dette stiller skærpede krav til blandt andet virksomheders sikkerhedsstyring af deres medarbejdere, hvis virksomheden er betegnet som kritisk enhed eller er leverandører til det.

P-Secure kan derfor i samarbejde med Dansk Erhverv og CenSec, tilbyde et begrænset antal medlemsvirksomheder at deltage i en testfase af P-Secure løsningen i perioden 15. januar 2023 til 1. marts 2024. Deltagelse i testforløbet er gratis.

I forløbet vil I kunne gennemføre baggrundstjek af jeres egne medarbejdere samt få praktiske erfaringer med krav, vilkår og kriterier omkring baggrundstjek af medarbejdere, skulle I blive underlagt dette krav ifm. CER-direktivets implementering. I vil ligeledes få mulighed for at præge den videre udvikling af løsningen, så jeres sektorspecifikke krav bliver implementeret i løsningen.

Vi søger primært virksomheder over 50 medarbejdere, indenfor sektorerne Energi, Transport og Tele – men alle virksomheder, organisationer eller myndigheder der forventes at blive berørt af CER direktivet er velkomne – efter først til mølle-princippet!

For at tilmelde din virksomhed kan du kontakte os ved at trykke her eller skrive til os på info@p-secure.com

Tilmelding skal ske senest 10 januar 2024.

Seneste opdateringer